Първо заседание на Комисията „Проф. Мутафчиев”. Най-активни – от Брестовец

19.08.2013 12:24

Първото заседание на Комисията по изпълнение на Програма „Граждански инициативи – “Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година” ще се проведе на 21-ви август, сряда, в Заседателната зала на Община Плевен. Това съобщи за Плевен за Плевен председателят на комисията проф. Константин Мутафчиев.

profesorat

Припомняме, че Програмата бе създадена именно по инициатива на общинския съветник от БНД-Обединена десница и единодушно подкрепена от местния парламент. По нея могат да кандидатстват физически и юридически лица, упражняващи своята дейност на територията на общината, местни общности, сдружения на етажна собственост или отделни граждани, а също така и неправителствени организации.
Дневният ред на първото заседание на Комисията предвижда разглеждането на 11 постъпили предложения. Прави впечатление, че 9 от тях са от жители на Брестовец – за изграждане на вход и изход на общински имот, за засаждане на дървесина и храстова растителност, за залесяване на обект в кв. 44 по плана на селото, за изпълнение на отводнителни канавки и линейни отоци за отвеждане на повърхностни води в същия обект, както и за изграждане на пешеходни алеи там…

plevenbg
Предложенията от Плевен са за подмяна на тротоарни плочки на ул. “Сан Стефано” 32 и за залесяване с дървета на пространство на ул. “Хан Аспарух”.
Според правилата на Програмата, могат да се изпълняват дейности, за които не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, съгласно Закона за устройство на територията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: