Танцов клуб “Кайлъка” дефилира на Международен фолклорен фестивал в Пловдив

09.08.2013 19:28

Kailaka

Изпълнителите от танцов клуб “Кайлъка“ при читалище “Съгласие” с ръководител Михаил Денев участваха в 19-ото издание на Международния фолклорен фестивал, провел се от от 29 юли до 3 август в Пловдив, информираха от читалището. Тази година във фестивала са участвали състави от Гърция, Румъния, Италия, Словения и Словакия, както и от Индонезия и Венецуела.
В Пловдив възпитаниците на Михаил Денев са представили 15-минутна сборна композиция, наречена “Пролетни игри” – момински буенки от района на Юпер, Разградско, овчарски танци и виене на венчета, гергьовско веселие. Като победители в първия фестивал те са открили официално танцовата надпревара, заедно с колегите от фолклорен клуб “Танец“ – София”.
В началото на септември ще е първата следваканционна сбирка на “Кайлъка”. Тогава към клуба ще се присъединят и бивши възпитаници на Ансамбъл “Мизия”, чийто ръководител също е Михаил Денев. Предстои сериозна подготовка за международен фолклорен фестивал, който ще се проведе от 18-ти до 23-ти септември в Кърхисар, Кападокия в Турция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: