ОФК Спартак Плевен ще го бъде – решиха на извънредната сесия съветниците

02.08.2013 17:48

31 от общо 41 общински съветника уважиха извънредната сесия на местния парламент, която бе днес с начален час – 17,00 часа. Внесеното за решение предложение, консултирано предварително от юристите Георг Спартански и Камелия Донкова, бе подкрепено от 28 съветника, 2 гласуваха – против и 1 – въздържал се. За представител на Общината в Общото събрание на дружеството бе избран началникът на юридическия отдел – Янко Начовски, а за членове на Управителния съвет на предстоящото да бъде новокомплектовано дружество – Евгени Генов, Венко Николов и зам-кметът по финансите – Алексей Зелов. Последният ще бъде предложен за председател на Управителния съвет на сдружение „Общински футболен клуб – Спартак Плевен”.

glas
Плевен за Плевен припомня сложната юридическа операция, която предстои да се осъществи в най-кратки срокове:
Общинският съвет отменя старото си решение, като дава съгласие Общината да участва в сдружение ФК Сторгозия и определя представител в Общото събрание на сдружението. След това възлага на своя представител да предложи на Общото събрание на сдружението да вземе решение за преобразуването му в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза – Общински футболен клуб Спартак Плевен. Общинският съвет ще предложи също, след преобразуване на дружеството, 3 човека да влязат в новия Управителен съвет, като възложи на кмета или оправомощено от него лице – да извърши необходимите правни и фактичеки действия в изпълнение на настоящето решение.

На насрочено в близките дни Общо събрание на сдружение ФК Сторгозия, се очаква да се роди тьй чакания от футболните фенове – ОФК Спартак Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: