Трети международен фестивал „Банатски вкусотии, традициите на моето село” предстои в село Асеново

01.08.2013 11:37

На 10 август за трети път ще се проведе Международният фестивал в село Асеново – „Банатски вкусотии, традициите на моето село”. Тази година в кулинарната надпревара ще се включат участници от 27 населени места, съобщават организаторите от местното читалище.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Банатски вкусотии, традициите на моето село” е празник за всички възрасти, за всеки който обича да се весели и да си похапва. Акцент на фестивала е изложението на автентични банатски специалитети и кулинарни шедьоври, придружени от рецепти, състезания, изворен фолклор и дегустация.
Под зоркото око на известния кулинар Иван Звездев се избират победителите в категориите „Най-вкусно”, „Най-автентично” ястие и „Най атрактивен щанд”, а смелите и сръчни участници могат да се борят за приз „Майстор на банатско ястие”

asenovo2
Елате на 10 август в Асеново, край Никопол и ще останете изненадани: научете повече за банатския бит като посетите етнографската сбирка в читалището или Старата банатска къща, опитайте уникалните ястия от близо и далеч, попейте и потанцувайте заедно с изпълнителите и още изненади – отправят любезна покана организаторите.
Фестивалът се организира от Народно читалище „Петър Парчевич 1927” с много доброволци – в рамките на проект на сдружение „Платформа АГОРА” – „Активни граждански общности чрез читалищата в България: втори етап”, финансиран от Фондация „Америка за България“ и с подкрепата на община Никопол и Кметството на село Асеново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: