Извънредната сесия за Спартак е в петък от 17 часа. Има намерено решение!

31.07.2013 7:11

За петък, втори август, е насрочена извънредната сесия на местния парламент, която трябва да реши най-сетне казуса с бъдещето на футболния отбор на Спартак Плевен. След драматични обрати, смяна на президенти, собственици и масово напускане на футболисти, като че ли вече наистина сме на път да намерим юридическата форма за законно участие на клуба в стартиращото скоро първенство на В група.

fenove
Какво се предлага? Отмяна на старото решение на Общинския съвет, в която законосъобразност и целесъобразност още на тогавашната сесия се осъмниха юристът Георг Спартански и още няколко негови колеги – общински съветници.
След отмяната, местният парламент ще трябва да даде съгласие за участие на Община Плевен в сдружение с нестопанска цел в обществена полза – Общински футолен клуб Спартак Плевен, след преобразуване на сдружение ФК Сторгозия, тъй като този клуб има лиценз за участие н първенството на В група.
Каква е сложната процедура:
Общинският съвет отменя старото си решение, като дава съгласие Общината да участва в сдружение ФК Сторгозия и определя представител в Общото събрание на сдружението. След това възлага на своя представител да предложи на Общото събрание на сдружението да вземе решение за преобразуването му в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза – Общински футболен клуб Спартак Плевен. Общинският съвет ще предложи също, след преобразуване на дружеството, 4 човека да влязат в новия Управителен съвет, като възложи на кмета или оправомощено от него лице – да извърши необходимите правни и фактичеки десйтвия в изпълнение на настоящето решение.

spartak2

Ако се вземе положително решение, на насроченото през август Общо събрание на сдружение ФК Сторгозия, се очаква да се роди тьй чакания от футболните фенове – ОФК Спартак Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: