На вниманието на родителите на близнаци и на преждевременно родени бебета!

30.07.2013 13:15

karma

Специални информационни табла ще дарят Национална асоциация “Подкрепа за кърмене” и фондация “Нашите недоносени деца” на родилните отделения и ин-витро клиниката в Плевен. Те ще бъдат представени в рамките на Световната седмица на кърменето, която, както вече писахме, тази година преминава под мотото „Подкрепа за кърмене – близо до майките”. Предназначени са за родителите на близнаци и на преждевременно родени бебета.
Майките на недоносени дечица често са съветвани да спрат лактацията, коментира Десислава Бетова, консултант по кърмене към НАПК. Затова целта на кампанията е да бъде обяснено, колко важна е кърмата за малките бебета, да се насърчат и подкрепят обърканите майки, как да запазят и увеличат млякото си, за да може да сложат бебето на гърда веднага след изписването му.
Плевенските болници са крачка напред по отношение на практиките, които насърчават кърменето, научи Плевен за Плевен. Само в нашия град има отделение за кенгуро грижа, а бебетата са заедно с майките си и при желание се кърмят непосредствено след раждането, допълва Десислава Бетова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: