На 1 август и в Плевен стартира Световната седмица на кърменето

29.07.2013 15:04

karmene

От 1 август стартира Световната седмица на кърменето, като темата тази година е „Подкрепа за кърмене: близо до майките“, с акцент върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки. Дори когато майките започнат кърменето с добър старт, все по-често в дните и месеците след раждането се оказва, че броя на кърмещите майки спада рязко, както и че бебетата не са изключително кърмени към 6-тия месец. Периодът, в който майките често нямат повод да посещават здравни специалисти, е времето, в което подкрепата на обществото за майките е от особена важност. Подкрепата за продължаване на кърмене може да бъде предоставяна по много различни начини. Традиционно тази подкрепа се осигурява от семейството. С промените, които настъпват в обществото, и в частност урбанизацията на населението, се налага да съществуват различни подходи в указването на подкрепа за доста по-широк кръг майки, без значение дали подкрепата се предоставя от Ла Лече Лига Лидери и помощници за кърмене, обществени личности, или от приятелки, които също са майки, и/или бащите/партньорите.

Ла Лече Лига Интернешанъл започва като малка група за подкрепа близо до Чикаго, САЩ, през 1956-та. Организацията се е превърнала в световен лидер в подкрепа на кърменето. Мисията на Ла Лече Лига Интернешанъл е да помага на майките по света да кърмят посредством подкрепа от майки за майки, окуражаване, информация и обучение, както и популяризира по-доброто разбиране на кърменето като важен елемент за здравословното развитие на детето и майката.

Ла Лече Лига България ще отбележи Световната седмица на кърменето (1-7 август) за пореден път с множество събития в цялата страна. Сред населените места, в които можете да очаквате среща, посветена на „Подкрепа за кърмене: Близо до майките“ e и Плевен.

В тази връзка настояща местна плевенска кърмаческа група Неформална група с подкрепата на Ла Лече Лига – Плевен организира конкурс „Кърменето вдъхновява“. Вие и Вашето семейство обичате да ръкоделствате, фантазирате и изработвате, а кърменето и животът с бебето са Ви дали творчески пориви и арт идеи? Участвайте в конкурса на ЛЛЛ Плевен!
https://www.facebook.com/LLLPleven

#тагове:

НАЙ-НОВИ: