Девойките ни ще пропуснат финалите на Европейското по тенис на корт

29.07.2013 13:28

tenis

На провелите се на кортовете в парк „Кайлъка“ край Плевен квалификации българският национален отбор по тенис за момичета до 12 години завърши на пето място и ще пропусне финалната надпревара на европейското отборно първенство. В турнира взеха участие осем национални тима, а българките бяха в предварителна група със Сърбия, Украйна и Молдова. Девойките ни отстъпиха на два пъти – с 1:2 от Украйна и с 0:3 от водачките Сърбия и постигнаха успех само срещу Молдова с 2:1 победи. Така те трябваше да играят в неделя за 5-6-то място срещу отбора на Беларус.

Българските тенисистки победиха с 2:1 победи състава на Беларус и така заеха петата позиция в крайното подреждане. Мелади Тодорова даде преднина на България след 3:6, 6:1, 6:4 срещу Кубарава. Вицешампионката на открито Тина Манолова отстъпи на Ефремова с 1:6, 5:7. В решаващата среща на двойки Манолова и Тодорова победиха с 6:0, 6:3 Кубарава и Ефремова и класираха отбора на петата позиция. От турнира в Плевен за еврофиналите във Франция се класираха отборите на Украйна и Италия.
И треньори и състезатели са останали много доволни от кортовете и организацията на квалификационния турнир в Плевен, споделиха за Плевен за Плевен организаторите на турнира от тенис-клуб Плевен 90.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: