Плевенската актриса Красимира Кузманова с първа голяма кино-роля в международна продукция

28.07.2013 17:42

krasi1

В момента вървят снимките на филма „Лазар” – една копродукция на Македония, Хърватия, България и Франция, в която участва и най-атрактивната актриса на Плевенската драма – Красимира Кузманова. Специално за Плевен за Плевен, Красимира сподели няколко думи от снимачната площадка в македонския град Щип.
Режисьор на продукцията е живеещият в Канада македонец Светозар Ристовски. В киното той дебютира с филма „Илюзията“ – участвал в сериозни кинофоруми, номиниран за голямата награда на фестивала в Токио!
Извадих голям късмет, защото ролята ми е много хубава и бих казала, доста трудна! Играя Даниела, сестра на Лазар и жена на Тони – двамата главни герои! Даниела е обикновена жена, омъжила се рано за ученическата си любов. Имат син Злате и живота им е труден, като на всички нормални хора в наште региони! Това разказа за Плевен за Плевен Красимира Кузманова, като издаде още малко от „кухнята” на продукцията.
Ролята на Лазар играе хърватският актьор Ведран Живолич, а тази на Тони – актьорът Деян Лилич, македонска звезда, играл главна роля в руския филм „Предателство“ – номинаран на фестивала във Венеция! Лилич е директор на Драмския театър в Скопие и е работил с известния си български колега – Галин Стоев!
„На кастинга в Скопие пробвах с него една от сцените във филма и се оказа, че ме е гледал в Охрид в „Агамемнон“ на Галин!”, коментира „случайностите” на съдбата Красимира. В другата главна женска роля във филма ще видим Наташа Петрович, носителка на награда за изгряваща звезда в Европа!

krasi2
Във филма участват и Александър Сано, Косъма от „Под прикритие“, и младият Иво Желев, познат от „Ангелите на Касиел“! От българска страна продуценти са „Гала филм“, чийто Филм „Джулая“ гледахме наскоро в Плевен на площад „Възраждане”, като част от пътуващото кино на БНТ.
„Аз снимах в Скопие, като основните ми сцени са във Щип – малък град в Пиринска Македония, който пребродих,за да имам усещане за атмосферата и хората! Режисьорът е страхотен, уча се на кино и съм щастливка, че първата ми сериозна роля в киното е в такъв проект!”, коментира за Плевен за Плевен Красимира Кузманова, на която утре
предстоят снимки на последните й сцени..

krasi3
За киното, театъра, Плевен и живота, очаквайте през септември специалното обещано ни интервю от актрисата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: