Дадоха началото на Европейското по тенис за девойки на кортовете в Кайлъка

25.07.2013 19:14

tenis

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев откри Европейското отборно първенство по тенис за момичета до 12 години. Домакин на зона „А” от турнира е тенис-клуб „Плевен-90”. В надпреварата участват отбори от България, Франция, Италия, Сърбия, Украйна, Беларус, Естония и Молдова.
Илиян Йончев не скри, че е почитател на този спорт и сподели, че именно на тези кортове е направил първите си стъпки. Той пожела на момичетата успех в турнира. Областният управител припомни, че от Плевен е тръгнала и спортната кариера на голямата ни звезда в тениса Григор Димитров.
На откриването на турнира присъства и Стефан Цветков – президент на Българската асоциация по тенис. За отбора на България ще се състезават Розалина Юсева, Мелади Тодорова и Тина Манолова. Организаторите са подготвили и парти за своите гостенки. Финалът в надпреварата е на 27 юли 2013 г. Участниците в турнира и техните треньори споделиха и доброто си впечатление от състоянието на кортовете, информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: