Сватбените агенции се „хванаха за гушите”, намесват съветник и община в спора!

24.07.2013 15:22

За два дни в Плевен бе заформен лют скандал между сватбените агенции в града. Оставки, остри реплики, удари под пояса, препратки към силните на деня – изобщо, целият инструментариум на скандала, познат ни от много подобни случки в родната ни действителност.
Предлагаме на читателите на Плевен за Плевен размяната във фейсбук на две писма, от които, ако не друго, поне ще придобиете първоначална представа за това – кой, защо, по какъв начин и поради какви намерения, ги върши в иначе прозрачния бранш на светлите чувства, белите ритуали и красивите намерения. Както се казва – на многая летаааа!..

svatba2

ОТВОРЕНО ПИСМО

От учредителите на НССУ:
Тодорка Калинова- Атанасова- Сватбена и парти агенция „Арт 2”
Деница Рулинска- Иванова- „Рули”ООД
Биляна Цветанова Димитрова-Сватбена и парти агенция „Като на кино”
Мирослав Иванов Иванов- „Меджик арт уединг”
Евгений Цонков Андреев- „Андреев студио”
Евелина Валериева Караиванова- Сватбена и парти агенция „Сватбен свят”
Бранимира Димитрова Бързева- Сватбена и парти агенция”Бижу”
И от:
Милен Георгиев Маринов и Александър Георгиев- Студио „ Плевен”
Кирил Георгиев Ангелов-”Студио Ангелов”

До Плевенската общественост,
чрез местните електронни и печатни медии .

С копие до
ръководителите на държавните институции
и органите на местната власт

Уважаеми госпожи и господа,

Организацията и прецизното провеждане на сватбени тържества, партита, юбилеи, кръщенета и всички весели празници са основна цел на нашите агенции. В работата си сме се стремили почтено и коректно да работим както с клиентите, така и помежду си.
В последните месеци в НССУ цари некоректна атмосфера, предизвикана от председателката на НССУА и НССУ г-жа Правдолюба Маринова.
В знак на протест и несъгласие с методите и способите за управление на
г-жа Маринова, всички ние доброволно напускаме Националното сдружение на сватбените услуги.
Ще продължим да работим и изпълняваме нашите ангажименти, като създадем ново сдружение, за което ще ви уведомим.

Тодорка Калинова- Атанасова- Сватбена и парти агенция „Арт 2”
Деница Рулинска- Иванова- „Рули”ООД
Биляна Димитрова-Сватбена и парти агенция „Като на кино”
Мирослав Иванов- „Меджик арт уединг”
Евгений Андреев- „Андреев студио”
Евелина Караиванова- Сватбена и парти агенция „ Сватбен свят”
Бранимира Бързева- Сватбена и парти агенция”Бижу”
Милен Маринов- Студио „ Плевен”
Александър Георгиев- Студио „ Плевен”
Кирил Ангелов-”Студио Ангелов”

реакцията..

svatba1

ДО
„КОРЕКТНИТЕ” АВТОРИ НА ПИСМОТО

ОТНОСНО: „…некоректна атмосфера …. и несъгласие с методите и способите на управление на г-жа Маринова”

И защо е некоректна атмосферата ? Защото ви осъдихме. А защо ви осъдихме ? Защото ”коректно” не спазвате закони и устави. А защо не ги спазвате ? Защото трябваше да ме махнете – спешно и веднага. А защо да ме махнете ? Заради сватбеното изложение в галерия „Илия Бешков”. За което „не съм ви уведомила”, „нямало решение”. Въпреки двете събрания, на които предлагахме галерията като място, въпреки аргументите за подходящ терен, условия и атмосфера на едно сватбено изложение, въпреки аргументите да поканим утвърдени имена от страната.
Нищо не помогна. Решихте да е в „Макси център”. Решихте да са само плевенски фирми. Уважихме решението и участвахме. Но организирахме и следващо – в галерията. Това вбеси някои от вас. И се започна – „коректно” един от вас ми кресна по телефона, че повече няма да бъда председател на сдружението „щом правя друго изложение”. Няма да изреждам всичко – от телефонни заплахи не само към мен, през натиск чрез Община и съпруг – общински съветник за саботиране на изложението в Галерията, до изпратена ми данъчна проверка.
Съдът отсъди кой не спазва устав и закон. За останалото нека хората сами да преценяват. И да решат:
1. Дали е безкористно усилието да има само едно изложение ? И то да е само в „Макси център”, при положение, че имаш собствени магазини там ?
2. Дали е почтено да казваш пред младоженци, че „не препоръчваш другите агенции, защото не работели добре и били скарани помежду си” ?

polkovnik
3. Дали е нормално партньорството между власт и сватбени агенции да минава през съпруг общински съветник ?
Няма да споменавам за преплетките между бизнесмени, общинска администрация, сватбени агенции и общински съветници. Преплетки довели до господстващо положение на определена агенция, решаващ глас за „мнозинство” в ОбС, привилегии за определни хора в бизнеса. Няма да споменавам и за опитите да бъда привлечена към подобен вид „сдружаване”. И когато това не стана – има „несъгласие с методите и способите за управление на г-жа Маринова”. За такива „коректни” способи и техните автори Швейк казва: „Моята хазайка в Чесне Будейовице имаше два клозета. Въпреки това често се насираше”. Толкоз !

Правдолюба Маринова
Плевен за Плевен няма да коментира културната дискусия между сватбарските фирми, но възникналият спор и начинът на воденето му вече разубедиха един от редакторите да използва услугите на местните бракосъчетаващи организации, поне докато не приключи скандалът…Дано и партньорката му не изгуби желание за сключване на „свещен съюз” до заравянето на сватбените томаховки…

Снимки – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: