С кандидатурата на безпартиен експерт, БСП дава сериозна заявка за кметското място в Община Белене

22.07.2013 18:43

Както преди месец Плевен за Плевен предвиди, кандидатът за кмет на Община Белене, който БСП ще издигне, е Момчил Спасов. Това днес бе потвърдено на пресконференция с участието на бившият кмет на дунавската община и настоящ депутат от “Коалиция за България” – Петър Дулев и председателят на областния предизборен щаб – Румен Петков. Частичните избори в Белене са на 29 септември.

bsp1
На проведеното миналата седмица заседание на Общинския партиен съвет в Белене, Спасов е бил единодушно номиниран за кандидат-кмет на общината от листата на БСП. Номинацията е дошла в резултат на една много сериозна дискусия, в която са се откроили имената на няколко кандидати. Очакваме едни изключително тежки избори, в които всяка от партиите ще търси своята легитимация, коментира Румен Петков.
Магистърът по “Икономика на търговията” от Стопанска академия “Д. А. Ценов” – Свищов работи в общинската администрация в Белене от 13 години. Бил е главен инспектор “Защита на потребителите, лицензии, контрол в търговията и услугите, транспорт и съобщения”, началник отдел “Социално-икономическа политика”, ръководител на звеното за разработване и управление на проекти, секретар на общината. От април 2008-ма е заместник-кмет на Белене.

 

bsp2

Момчил Спасов има участие в неправителствени и професионални организации: заместник-председател на Постоянна комисия по Международно сътрудничество и евроинтеграция към Националното сдружение на общините в Република България и член на управителния му съвет; член на УС на Национално сдружение на общинските експерти по разработване на проекти.
Спасов е безпартиен и очаква да получи подкрепата на много неправителствени организации, както и на други политически партии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: