Нова инициатива на ОИЦ-Плевен – този път в Бреница

18.07.2013 17:15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областен информационен център – Плевен организира изнесена приемна в Народно читалище „Народно съзнание 1897“ в село Бреница, община Кнежа. Това събитие е част от инициативата на ОИЦ – Плевен да предоставя информация на широк кръг потребители от различни населени места и социални групи, а също така тя е последна информационна среща от първия цикъл за 2013 г. На срещата бяха представени отворени процедури по оперативните програми и акценти от новия програмен период. Участниците бяха запознати с двете национални инициативи, които стартираха през м. юли и се провеждат под егидата на Заместник – министър председател и министър на правосъдието Зинаида Златанова – кампания „Научени уроци“ и конкурс за лого и слоган на Оперативните програми 2014 – 2020.
Те получиха материали за ЕС, обширна информация за приключващия програмен период, както и поуките от реализирането на Оперативните програми. В състоялата се дискусия участниците разказаха за идеите, на които се надяват да намерят финансиране през следващия програмен период и споделиха притесненията си от тежката бюрокрация и сложната нормативна уредба, които действаха до сега.
Партньор при организирането на изнесената приемна беше библиотеката на читалището, която е част от Програмата „Глоб@лни библиотеки“. В нейния фонд останаха на разположение на посетителите информационни материали предоставени от ОИЦ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: