За 4-ти път – литературен конкурс „Петър Ковачев”

17.07.2013 14:55

konkurs

За четвърта поредна година Община Плевен организира Националния литературен конкурс „Петър Ковачев”, посветен на големия плевенски писател и журналист. Участието в него е анонимно и за лица над 18-годишна възраст в категориите поезия – стихотворение, проза – кратък разказ, есе и драма. Представят се произведения, които не са публикувани, като творците могат да участват в трите категории. Във всяка една от тях те могат да се представят с едно произведение.
Творбите се изпращат не по-късно от 30 септември, напечатани в четири екземпляра. Името, адресът, телефонният номер и мейлът на участника се запечатват в малък ненадписан плик.
Творбите и пликът с личните данни на автора се изпращат в голям плик на адрес: 5800 гр. Плевен, площад. “Възраждане” №4, ЦАОГ, Община Плевен, отдел “Образование и култура”, НЛК “Петър Ковачев”. Постъпилите творби се оценяват от тричленно жури, утвърдено със заповед на кмета на Община Плевен. Журито се определя за всяко издание на конкурса, а пътните разходи на наградените участници до Плевен и обратно за участие в заключителния етап на конкурса се поемат от Община Плевен.

На снимката: победителят в третото издание на конкурса в категория “Проза” – Георги Геров от София

#тагове:

НАЙ-НОВИ: