2 седмици закъснява първата копка на новата детска градина

16.07.2013 15:03

gradina1

Софийската фирма „Хуфу“ ЕООД ще строи новата детска градина в Плевен. Фирмата бе избрана след проведена обществена поръчка в конкуренция с още три участника. Договорът за строителство е от 3 юли, това съобщи вчера електронното издание на специализираният вестник „Строителство. Градът”. И още: Новопроектираната детска градина ще бъде изградена в един имот със съществуваща и функционираща детска ясла в централната градска част на Плевен. Теренът, върху който ще се строи, е с площ малко над 5 дка зад сградата на бившия битов комбинат.
Проектът е архитектурно бюро „Иво Петров архитекти“ с ръководител на колектива арх. Иво Петров.
Средствата за строително-монтажните работи и оборудването са осигурени с целева субсидия от държавата в размер на 2 млн. лв, която трябва да е отдавна в наличност в бюджетната сметка на Община Плевен.
Пак днес, плевенска медия, позовавайки се вероятно на статията в специализирания сайт, обобщава същата информация, като съобщава, че „Първа копка на новата детска градина в Плевен ще бъде направена следващата седмица, все още обаче не е уточнена официално датата. Една от двете софийски фирми, кандидатствали в обществената поръчка за строителството, го е спечелила – това е „Хофу” ЕООД. Общо четири фирми кандидатстваха за изпълнител, две от тях – плевенски.”

gradina2
Официално съобщение за подобно значещо събитие, неколкократно промоцирано от кмета на Плевен, засега няма. Като плевенчани, ние наистина се надяваме да е „следващата седмица”. Но това не отменя актуалността на въпросите: защо проектът не е стартирал 2 седмици след обявената дата? Защо на терена днес не открихме нито една указателна табела за това какво, кога ще се прави, кой го прави и кога ще бъде завършено?
И не на последно място: ето един линк към заинтересуваните служители на Община Плевен и на вниманието на плевенската общественост и медии, свързан с меко казано интересни мнения за избраната фирма за изпълнител на новата детска градина: http://kuslink.com/SGRADA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: