Бизнесменът Величко Великов пуска „паяка” по плевенските улици от 1 август

15.07.2013 12:46

pajak

От 1-ви август Община Плевен започва да прилага административната мярка принудително преместване на пътни превозни средства, паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата и Наредба №3 на Общински съвет – Плевен за обществения ред при ползване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен. Това стана ясно на пресконференция днес в Общината, дадена от шефката на Центъра за градска мобилност – Иваница Бояджиева.
След проведена процедура е избран изпълнител и е сключен договор за извършване на услуги с техническо средство тип „паяк” за принудително преместване на ППС на територията на Община Плевен. На търга е участвал един участник – известният плевенски бизнесмен и превозвач, собственика на фирма „Импорт – Експорт” – Величко Великов.
Цената за разходите по принудителното преместване на ППС е 42 лв. и е определена в Наредба №17 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на Общински съвет – Плевен.
Автомобилите ще бъдат премествани на специализиран паркинг, находящ се на ул. „Гургулят” /зад Регионалния исторически музей/.

pajak2
Кой подлежи на прилагането на тази мярка? – Тава са ППС, паркирали в обособените зони за платено почасово паркиране, без да са заплатили за паркирането, както и автомобили паркирали в нарушение на правилата за движение, както и когато създават опасност или правят невъзможно преминаването на другите участници в движението.
Това е една възможност още веднъж да обърнем внимание на гражданите и гостите на Плевен да спазват Закона за движение по пътищата и Наредба №3 на Общински съвет – Плевен за обществения ред при ползване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен.
Обособени са 15 зони за платено паркиране с приблизително 700 паркоместа, които включват следните улици и паркинги:
Района на ж.п. Гара и Автогара; ул. „Г. Домусчиев”; ул. „Иван Миндиликов”; ул. „Д. Попов”, ул.„Д. Константинов”, ул.„Цар Борис ІІІ”, ул. „Дойран”; паркинг „Театър”, паркинг „Заменхоф”, паркинг „Дойран”, паркинг „ДНА”, паркинг „БТК”.
Всички зони са обозначени със съответните знаци, указващи платеното паркиране и начините на заплащане.
Режимът на почасово платено паркиране е валиден в работни дни в часовия диапазон от 08,30 до 19,30 часа.
Цената за 1 час паркиране е 1 лев и е определена в Тарифа 12 към Наредба №17 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на Общински съвет – Плевен.

pajak1
Следва да подчертаем, че паркирането в зоните за почасово платено паркиране се извършва чрез самотаксуване, което означава, че водачът на ППС трябва да разполага със закупен талон за паркиране или да заплати паркирането чрез мобилно текстово съобщение /SMS/ на кратък номер 1364 за всички български мобилни оператори. Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално съдържанието на табелата с регистрационния номер на ППС, информира Иваница Бояджиева.
Други възможности за заплащане на паркирането са закупуването на карти за предплатено паркиране – 55 лв. за един месец и 480 лв. за една година. Картите могат да се закупят от ОП „Център за градска мобилност”.
С цел по- качествено обслужване на гражданите и подобряване организацията и контрола на дейността по паркирането функционира Call center към ОП „Център за градска мобилност” – Плевен. Телефоните на обслужващия център, на които може да се подаде сигнал или да се получи информация за паркирането са: 064/ 800 122 и 087 510 47 95.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: