Футболисти масово напускат Спартак, бъдещето на отбора – все още неясно…

14.07.2013 13:46

Почти всички футболисти на Спартак, играли със синьо-белия екип в „Б” група през изминалия сезон, напуснаха Плевен, информира сайтът на привържениците на отбора. Както вече стана ясно, Ивайло Раденцов, Любомир Иванов и Кристиян Григоров вече са в Русе, където започнаха подготовката с третодивизионния Дунав. По-късно се разбра, че към тях ще се присъедини и Михаил Милчев.

Spartak

Друго каре от Спартак пък вече тренира с новака в Северозападна „В” група Ботев (Луковит). Това са опитните Петър Ванков, Мариян Блажев, Тони Паликрушев и Станислав Иванов. По-добра реализация намериха други двама титуляри на Спартак – Иво Иванов и Цветомир Панов. Те вече са част от тима на Любимец, който ще дебютира в „А” група през идния сезон.

Няма да играят в Спартак и двама от младите футболисти, които понесоха голяма част от тежестта на изминалия шампионат. Янислав Иванов премина в Калиакра (Каварна), а Васил Шопов си търси отбор. Опитният централен нападател Владислав Василев също напусна Плевен, а юношата на Левски (София) Александър Киров заигра с екипа на Ботев (Враца).

Единствените оставащи в тима опитни футболисти от изтеклото първенство са братята Тихомир и Любомир Тодорови, вратарите Станислав Антонов и Васил Тодоров, възстановяващият се от тежка травма Симеон Рудашки, а може би и другият контузен Станислав Краев. Символичната бройка се допълва от младите нападатели Ивайло Дангуров и Светлин Златарев. Към изброените играчи могат да се добавят и две нови, но добре познати с изявите си в Спартак попълнения – Милен Тодоров и Теодор Михайлов. По този начин през идния сезон на Северозападна „В” група Спартак ще трябва да разчита на изцяло нов отбор, който по всяка вероятност ще бъде допълнен с юноши, излезли от школата на клуба през последните години, коментира сайтът на феновете на плевенския отбор.

ПП ГЕРБ
Припомняме, че въпреки взетото решение на последната сесия на Общински съвет Плевен, за създаване на Общински футболен клуб “Спартак Плевен”, де факто, още няма нищо официално съобщено от Общината, как се развива казуса. Всъщност, повече от 20 дни след това решение, никой май не е и попитал кмета на Плевен, какво става с обещаните на срещата с феновете 150 000 лева за отбора….

Снимка – www.spartak-pleven.bg и архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: