Порой отнесе асфалта от километрова улица в Черковица

11.07.2013 12:29

poroi1

Областният управител на Плевен Илиян Йончев се запозна със състоянието на ул. „Никола Вапцаров” в село Черковица, община Никопол. Вследствие на проливния дъжд изцяло е разрушена настилката от асфалтобетон. Образували са се дупки и ровини с дълбочина до 80 см. Изнесените от водата асфалт и трошен камък са задръстили водостока в началото на улицата. Според изчисленията на специалистите повредената настилка е 2160 кв.м.
Но извън сухата статистика картината е наистина апокалиптична. Дългата около километър и доста широка за мащабите на населеното място улица е напълно унищожена. Хората споделиха, че епицентърът на дъжда в неделната вечер очевидно е бил в този участък на селото, защото на други места няма сериозни поражения. Тук обаче водата , достигнала повече от метър, е вървяла с огромна бързина. Улицата не е много стръмна, но по нея се стичат дъждовните води от близките зелени площи на съседното село Сомовит.

poroi2
Предстои община Никопол да изготви проект за възстановяване на улица „Никола Вапцаров”. Специалистите препоръчаха новата настилка да бъде от армиран бетон, като се предвиди и подходяща система за отводняване. Предложението бе одобрено от областния управител Илиян Йончев и кмета на Белене Емил Бебенов. Те ще настояват за бърза реакция от страна на държавата за решаване на проблема.

Информация и снимки – Пресцентър на Областна администрация Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: