Областният управител обиколи Кайлъка, разпореди: косене и извозване на тревата…

11.07.2013 19:40

treva1

Днес областният управител на област Плевен Илиян Йончев обиколи Кайлъка, за да се запознае с хода на дейностите по почистването на парка. Вследствие на обилните дъждове тревата силно е избуяла. Илиян Йончев е разпоредил да се започне косене на площите и извозване на тревата и счупените клони на дърветата. Създава се организация през следващата седмица да се извърши обезпаразитяване, като гражданите предварително ще бъдат уведомени.
Бетонните заграждения в Кайлъка, ограничаващи достъпа на автомобили до парка отново са поставени на местата им. Преди дни неизвестни извършители ги бяха отместили, за което сигнализираха от фирмата, ангажирана с пропускателния режим. През отбивката вече може да се преминава само с велосипеди, скоро там ще бъде монтиран и забранителен за МПС знак.
Информация и снимка – Пресцентър на Областна администрация Плевен

trevi2

Фактът, че областният управител е обиколил Кайлъка, ни носи поне 2 добри новини: първата – обича да се разхожда на чист въздух и втората – знае, къде се намира парка, за разлика от предходния му колега. Това, в рамките на шегата…
На всички е ясно, че ако има нещо наистина атрактивно в и около града, това е парк Кайлъка. Неговото стопанисване, обаче, на този етап е зависимо от програми за временна заетост с определен срок на действие. Ами като свършат?
Редно е както областна администрация, така и община Плевен да се замислят върху идеята за деактуването му от държавна в общинска собственост. Пък тогава, ако трябва, местен референдум да определи, кои наистина ще са приоритети в бюджета на Общината. Все пак данъците плащаме ние! Темата остава с продължение. Ето и една идея: областният управител да инициира публична дискусия в подходящ формат за бъдещето на парк Кайлъка. Така е демократично!

Коментар – Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: