50 години ще чества през 2014-та Общинският духов оркестър

10.07.2013 7:55

През октомври 2014 Общинският духов оркестър на Плевен ще чества 50 години от създаването си. Юбилеят на формацията и закриването на твореския сезон бяха поводът за пресконференцията на диригента Пламен Марков в пресцентъра на БТА в Плевен.

markov
Над 30 изнесени концерта отчита оркестърът, както и успешно участие в Дефилира на духовата музика – наскоро в Ботевград, заедно с 16 оркестъра и 6 мажоретни състава. Програмата му включва класически репертоар, традиционни хора на Дико Илиев и бендови пиеси. В предстоящите няколко концерта на открито, част от програмата „Лято в градината”, плевенчани и гостите на града могат да чуят евъргриийни на Глен Милър, рагтайм на Скот Джоплин, както и аранжирани за оркестър популярни пиеси на Бийтълс и АББА.

markov2
За юбилея догодина Общинският духов оркестър на Плевен подготвя специална програма – калейдоскоп от най-доброто, изпълнявано от формацията през годините, с гост-музиканти и вокални изпълнители. Амбицията на диригента Пламен Марков е изработването на лого на оркестъра, както и запис на първи компактдиск. Но за всичко това ще бъде необходима и финансовата подкрепа на Община Плевен чрез предвиждането на целеви средства за събитието и включването му в Културния календар за 2014 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: