БСП, АТАКА И ГЕРБ – новата коалиция в Плевен?

07.07.2013 15:33

rumen

На свое заседание в събота, 6 юли, Общинската избирателна комисия в Плевен разгледа сигнала, подаден от областния лидер на Движение България на гражданите – Стефан Милев и общинския председател на партията Христо Таслаков, отбелязващ факта, че кметът на Плевен Димитър Стойков изпълнява длъжността си в нарушение със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Според тях градоначалникът съвместява длъжността си с още два трудови договора – в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ като лекар-хирург, и в МУ-Плевен като преподавател.
„Димитър Стойков нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация, влизайки в хипотезата на чл. 42, ал. 1, т. 7 от закона, който гласи: Пълномощията на кметовете на общини или кметства се прекратяват предсрочно: т. 7 при избирането му за народен представител, министър или областен управител, при назначаването му за заместник-министър или заместник-областен управител, или когато заеме друга длъжност по трудов договор, или служебно правоотношение“, отбелязват в аргументите си Таслаков и Милев.
По неофициална информация, тоест – още не е изнесено и залепено на видно място решението на ОИК-Плевен, от 25-те членове на комисията, единствено 1 представител на „Синята коалиция” и 2-ма представители на ДПС са уважили мотивите на подалите сигнала. Останалите са сметнали за необходимо да го оставят без последствия.
Без да гадаем, предлагаме на подалите сигнала, да обжалват решението на ОИК Плевен, като поискат записи от сесии, заседания на комисии и брифинги на кмета на Плевен, за да не дават поводи на подкрепящите го представители на ПП Герб да спекулират с казуса.
И накрая: Не за първи път казваме, че в Плевен управлява една „странна” коалиция – ПП ГЕРБ, ПП АТАКА и БСП. Вотът в ОИК Плевен потвърждава съждението ни..
снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: