СДС променя Устава и избира нов председател през уикенда

05.07.2013 8:42

sds

На 6 и 7 юли в зала „Европа” на столичния парк – хотел „Москва” ще се състои XXІ – та Национална конференция на Съюза на демократичните сили. Проектът за дневен ред предвижда доклад на подалия оставка след изборите за национален парламент председател на СДС – Емил Кабаиванов, обсъждане и гласуване на промени в Устава на партията, избор на ново ръководството на СДС, съгласно новоприетия Устав на СДС, и приемане на политически документи на XXІ – та Национална конференция на Съюза на демократичните сили.
В конференцията в София ще вземат участие 30 делегати, представители на 11-те общински организации в Плевенско. По-важните предложения за промени в Устава на СДС са свързани с избор на председател от конференцията, а не чрез вътрешни избори. Предлага се също неговите заместници да са от 1 до 4 и също да се избират пряко от Конференцията.
Засега са издигнати официално 4 кандидатури за лидер на синята партия: на Детелина Симеонова, на Иван Сотиров, на Константин Арабаджиев и на Божидар Лукарски. В подкрепа на кандидатурата на последния – 42-годишен столичен адвокат и бивш шеф на Контролния съвет на партията вече се обявиха няколко от ключовите областни организации на сините.
Снимка интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: