Тенорът Любо Дяковски за световната слава и за плевенските огорчения

05.07.2013 15:03

djakovski

След поредното успешно европейско турне тенорът Любомир Дяковски коментира на пресконференция в клуба на БТА в Плевен живота, културата и своето творчество.
Вече 40 години вървя по едни и същи пътеки в Европа – през последните 20 дни, заедно с триото „Тримата славянски тенори“, в което освен мен участват Константин Янков и Григорий Палишчук, изнесохме три концерта в Германия, три в Австрия и пет в Швейцария – под акомпанимента на Росица Дяковска. С изключение на една, изявите ни бяха акустични – в катедрали, а програмите ни бяха направени така, че да бъдат интересни на всяка от публиките в различните страни, заяви почетният гражданин на Плевен. Наред с традиционните руски романси, тримата славянски тенори са изпълнили италиански и испански произведения, приемайки предизвикателство да пеят на български, немски и руски.
За съжаление, отложената през май среща на триото с плевенчани, няма особени шансове да се състои през септември. Причините, деликатно изтъкнати от Любо Дяковски, са липса на пълно разбиране и съдействие от Общинската администрация. Своя скепсис за администрирането на културата в Плевен в момента, почетният гражданин на Плевен изрази с разказана от него на пресконференцията басня за „глухия лъв”.
Четете по-късно в Плевен за Плевен баснята и поуките от нея, ако избощо е възможно „глухият за приоритетите на Плевен” да ги чуе…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: