По 6 кандидати ще се борят за едно място в Медицинския

02.07.2013 12:41

mupleven

Общо 503 кандидат-студенти ще се състезават за 80 места, държавна поръчка, редовно обучение по специалност „Медицина”, което прави средно 6 кандидат-студенти за едно място. В това число влизат 32 кандидати, които ще участват в класирането за специалност „Медицина” само с оценката си от предварителните изпити, които МУ-Плевен проведе за първи път тази година през април. От общия брой на кандидатите жени са 334, а мъжете – 169, което означава, че 8 жени се състезават за едно място, а надпреварата при мъжете е средно 4 към едно.
Изпитът по Биология е утре от 8.00 до 13.00 ч в учебните зали на територията на Ректората и Учебния корпус с участието на над 90 квестори – преподаватели и служители на университета. Вторият конкурсен изпит по Химия е на 11 юли 2013 г., а първото класиране на кандидатите за специалност „Медицина” ще излезе на 22 юли.
В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 7.00 до 7.30 часа. Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните въпроси по Биология. Това ще стане на произволен принцип от темите по учебния материал по биология за 8, 9 и 10 клас в присъствието на Ректора на висшето училище – проф. д-р Сл. Томов, Зам.-ректора по учебната дейност – проф. М. Александрова, Декана на Факултет „Медицина” – проф. д-р А. Аспарухов, Председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по Биология – доц. Милена Атанасова, Председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи – г-жа Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Информация – МУ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: