Възможност за проектно финансиране на ремонти и оборудване за детски градини. Срокът е 5 септември!

01.07.2013 13:11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 27-ми юни Областен информационен център – Плевен бе домакин на информационна среща, по време на която експерти от Главна дирекция „Структурни фондове и международни и образователни програми“ в Министерство на образованието и науката (МОН) представиха възможностите за финансиране на проекти по програма BG06 “ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014.
Те разясниха изискванията за кандидатстване в рамките на обявения конкурс за набиране на проектни предложения по Компонент 2 на програмата: “Грижа за деца в риск“. По нея общини и сдружения на общини могат да кандидатстват за финансиране на стойност между 200 000 и 250 000 евро.

Всеки проект трябва да обхваща минимум 5 детски градини. Ще се подпомагат дейности за подобряване на подготовката за училище, социалните и езикови умения на деца на възраст от 3 до 6 години от социално слаби или ромски семейства. Ще се финансират също ремонт на детски градини, осигуряване на оборудване с цел подобряване на учебната обстановка, закупуване на образователни материали и учебни пособия.
Крайният срок за кандидатстване е 5 септември 2013 г., а пълния текст на обявата, насоки за кандидатстване и всички съпътстващи ги приложения, могат да бъдат намерени на следната интернет страница: http://www.mon.bg/below/eeagrants.

информация и снимка – оиц плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: