Десните обвиниха управляващите от ГЕРБ в „бягство от отговорност”

27.06.2013 19:06

sesi3

Изразяваме своето дълбоко безпокойство от задълбочаващата се тенденция за нарушаване на нормалния ритъм на работа на Общински съвет – Плевен. С тази декларация на групата общински съветници от БНД – Обединена десница започна сесията на местния парламент на 27 юни. Поводът за нея: „Системните отсъствия на голяма част от колегите, избрани с листата на ПП ГЕРБ, както и на подкрепящите ги общински съветници от група „Център” от заседанията на Постоянните комисии на ОбС – Плевен, пречат на нормалното протичане на тези заседания и формулирането на адекватни становища на ПК, необходими за сесиите на ОбС. Често явление са вече провалени заседания на ПК поради липса на кворум.”..
От опозицията в местния парламент протестираха днес и срещу „опити от служители на общинската администрация да възпрепятстват подготовката на общинските съветници по предложените теми на ОбС за предстоящите сесии, като им отказват достъп до документация, свързана с обсъжданите предложения”, като призоваха председателя на ОбС и кмета на Общината да предприемат незабавни мерки за пресичане на тези опасни деструктивни тенденции.

sesi1
Иначе, и на тази сесия, както обикновено, кметът изтегли няколко точки от дневния ред, които администрацията не си бе направила усилията да подготви като мотивирани и отговарящи на Закона предложения за решения. На мястото на бившия съветник и настоящ областен управител на област Плевен – Илиян Йончев, клетва като местен парламентарист положи Любомир Буковски от Левицата.

sesi2

След прегласуване бе приета и Програмата „Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година” – една инициатива на съветника от БНД – Обединена десница проф. Константин Мутафчиев. Единодушно, съветниците в Общински съвет Плевен гласуваха и станалото вече традиция решение за дарение на гориво за нуждите на полицията и службите за пожарна безопасност.
В края на заседанието всички местни парламентаристи бяха изненадани от колегата си – проф. Мутафчиев с подарък за всеки – новата книга на общественика „Двадесет века след Христа в етажна собственост „Мечта”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: