Преизбраха проф. Горчев за член на УС на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия

21.06.2013 12:48

На заседание на Общото събрание на членовете на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия – хирурзи от цяла Европа и света, извършващи робот-асистирани операции в областта на гинекологията – в рамките на ежегодния конгрес, провел се в Лондон, Великобритания (12 – 15 юни 2013 г.) беше гласуван състава на Управителния съвет на асоциацията. Проф. Григор Горчев, първият сертифициран хирург на конзола за работа с роботизираната система da Vinci S за България и Източна Европа, както и пионер при въвеждането на асистираната с робот гинекологична хирургия в нашата страна, бе преизбран за втори мандат като член на Управителния съвет на Европейската асоциация.

grigor
Като един от основателите на Асоциацията по роботизирана хирургия за Югоизточна Европа през 2010 г., тази година проф. Горчев е поканен за вицепрезидент на организационния комитет на ІІ Конгрес по роботизирана хирургия за региона, който предстои да се проведе в Атина, Гърция от 11 до 13 октомври.
През изминалите 5 години от въвеждането на роботизираната хирургия в нашата страна чрез инсталирането на системата da Vinci S в Клиниката по онкогинекология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, чрез откриването на Телекомуникационен ендоскопски център с експериментална операционна зала към МУ-Плевен и обучението на специалисти за работа с авангардни технологии, проф. Григор Горчев полага огромни усилия за развитието на този тип хирургия в нашата страна и доказване на безспорните й предимства за пациента. За това допринася организирането на множество конгреси, конференции и семинари на национално и европейско ниво, в които проф. Горчев изнася пленарни лекции за опита на екипа си по роботизарана хирургия, участието му в организационни комитети на национални и европейски форуми по роботизирана хирургия и работата му като домакин на някои от тях в Телекомуникационния ендоскопски център.
През ноември МУ-Плевен традиционно ще бъде домакин на ІV Национална конференция с международно участие на Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, на която проф. Горчев е председател.

Информация – пресцентър на МУ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: