Румен Петков: Ние назначаваме нищожество

19.06.2013 20:31

oblastpleven

Свалям своето доверие от премиера Пламен Орешарски. Това каза за Агенция „Фокус” преди час Румен Петков от БСП и бивш вътрешен министър. Това , което смущава шефа на предизборния щаб на БСП в Плевенско, където ГЕРБ претърпя пълно фиаско на последните парламентарни избори, са назначенията в енергетиката на хора, които имат влязла в сила осъдителна присъда. Петков е бесен, че „областни управители стават хора, които в собствените ни структури са получили по 3 -4 гласа.”
„Осъждам това, такива хора да бъдат назначавани… Пеевски е мечта. След като това е методика в назначаването, очевидно със съдействието на Станишев, защото няма как Орешарски да познава тези хора. Областният управител, който са назначили в Плевен, получи няколко гласа от около 48. Тоест ние назначаваме нищожество. В много градове бяхме продадени и предадени”, посочва Петков, цитиран от Агенция Фокус.
Плевен за Плевен припомня, че само преди седмица, след гласуване, Областният съвет на БСП в Плевен с убедително мнозинство предложи кандидатурата на лидера на БСП-Червен бряг за областен управител. Очевидно, обаче, че тандемът Станишев-Орешарски не се съобрази с мнението на социалистите в областта, въпреки категоричната победа и постигането на един от най-добрите резултати на Левицата в Плевенско. Публична тайна е, че лидерите на общинската организация на БСП в Плевен, повечето от които лансирани в партийната кариера от Румен Петков, последните няколко месеца забиваха нож след нож в гърба на своя ментор. Публична тайна е също, че в Плевен социалистите работят в явно сътрудничество на ниво местен парламент и в не толкова явни колаборации – на ниво общинска власт с „опонентите” си от ГЕРБ.
Плевен за Плевен припомня на новите политически играчи в БСП-Плевен, че политиката е бягане на дълги разстояния, и най-вече изисква и голяма доза мъжкарство. Казано по друг начин – да си и малко пич, извиняваме се на феминистките за употребената дума.
Прогнозираме, че някои плевенски социалисти, май, си купиха фабрика навръх 9-ти септември….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: