Не е ли ясно?!

18.06.2013 20:02

Глупостите на журналистите и коментиращите измекяри продължават -искат обяснения и доводи от хората защо протестират. Като че ли, когато отида на кино и си изляза недоволен от филма, съм длъжен да се аргументирам пред някой критик защо смятам, че съм си хвърлил парите на вятъра за билета…

bulgaria
Не е ли ясно, че през цялото време, докато политиците искат „100“ дни, те се хранят, инфилтрирани в системата?
Не е ли ясно, че постоянно гражданите като данъкоплатци финансират една партийна олигархия, и че плащащите няма какво да доказват когато са недоволни от платените?
Не е ли ясно, че политиците трябва да обяснят, защо не са си свършили работата вече 23 години, както и 45 години преди това?
Не е ли ясно, че журналисти, политолози, социолози и други мишколози не трябва да се крият, а да дадат формат на протеста, като го преведат на езика на технологията за управление в посока подобрение?
Не е ли ясно, че е нужно Велико Народно Събрание, нова Конституция, напълно нов избирателен кодекс, нов трудов кодекс /и гаранции, че всяко правителство няма да ги променя точно когато на него му е изгодно/, нови ниски данъци, намаляване финансирането за партиите, регионални децентрализирани бюджети и промени в обществените поръчки?
Не е ли ясно, че хората само застаряват, намаляват и емигрират, че здравеопазване, ред и сигурност, правораздаване, военна сила, пенсионна система и образование няма, защото държавниците са заети с по-важни неща – да се подслушват, рекетират, колаборират, подсигуряват и да опазват единствено само собствените си позиции?
Не е ли ясно, че нацията трябва да се състои от богати и образовани свободни индивиди, вместо от промити мозъци – окрадени и манипулирани групи, които под режима на т.нар. „демокрация“ всъщност са във вечна латентна гражданска война помежду си, докато политиците отгоре или лапат под ред, или се карат за разнообразие, кой колко повече да присвои от другия чрез механизма на „разпределение“?
Не е ли ясно, че на цялата тази гнус е крайно време да се сложи край, ако не искаме нещата наистина да загрубеят?
Ако не е ясно – НА – НЕКА СТАНЕ ЯСНО!

Коста Бенчев, специално за Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: