ОИЦ – Плевен стартира летен университет за младежи

15.06.2013 7:41

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ученици и студенти от Плевен проявиха интерес да се учат и през лятото. Интензивна и разнообразна обучителна програма привлече вниманието на младежи и девойки. Експертите от ОИЦ – Плевен предлагат на своите по-млади приятели знания за разработване на проекти, екипно поведение, лидерски умения, застъпничество и общуване с медии. Акцентите на програмата са свързани с европейската кохезионна политика в България, възможностите за учене, работа и пътуване в страните – членки на ЕС. Методите, които прилагат експертите от ОИЦ – Плевен, за да формират и надграждат знанията и уменията на младите хора, са презентации, кратки беседи, ролеви игри, демонстрации, работа в малки групи и пленарни сесии.
Летният семестър „Европа за младите“ привлече съмишленици и сред творците на Плевен. Всяка група младежи се радва и на лекция за съвременното европейско изкуство от партньорите на ОИЦ – Плевен, Арт център – Плевен. Младежите имат възможност да се срещнат и с творците, чиито творби са в галерията. В началото на юни те се срещнаха с творбите на Костика и Убавка Тончев и слушаха беседа за пластиката от самата авторка.
Заниманията в ОИЦ – Плевен ще продължат през цялото лято. Младежи и младежки организации имат възможност да научат повече за Европейския съюз и за възможностите за младите в Обединена Европа от експертите от ОИЦ – Плевен.
Снимка и информация – ОИЦ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: