Полиция, Прокуратура и кметове срещу битовата престъпност

13.06.2013 11:36

На 12-ти юни в ОД на МВР – Плевен се проведе съвместна среща на директора – главен инспектор Денислав Маринов с Районен прокурор Владимир Николов и над 20 кмета на населени места в община Плевен. Инициативата е на сектор „Охранителна полиция” при ОД на МВР – Плевен. Работното заседание се водеше от полицейски инспектор Стоян Стоянов от сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция”.

mvr

Преди срещата имаше предварителни разговори с кметовете и кметските наместници за конкретни проблеми в малките населени места. Полицейските служители са изготвили прецизен анализ и оценка на работата по опазване на реколтата през изминалата година. Целта е набелязване на конкретни мерки по охраната на частните имоти, селскостопанската продукция и собствеността от закононарушения и кражби. Планирани са съвместни проверки и специализирани полицейски операции, с максимално включване на полицейски сили и разследващи полицаи. За повишаване на качеството на досъдебното производство се ангажира и районна прокуратура – Плевен. Планирани са през месец юни 2013 година работни среши на полицейски служители с кметовете по места, председателите на земеделски кооперации, управителите на фирми и земеделски производители. Предстоят съвместни мероприятия с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, като целта е да се засили бдителността им при охрана на селскостопанската продукция 2013, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.
През цялата кампания ще се извършват системни проверки на пътните превозни средства, които транспортират селскостопанска продукция. Контрол ще има в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. За предотвратяване, пресичане и разкриване на кражби, закононарушения и престъпни посегателства на селскостопанска продукция и животни на територията на ОД на МВР – Плевен ще се провеждат тематични специализирани полицейски операции.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: