Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869“ ще участва в международен фестивал

13.06.2013 7:26

Покана за участие в Международния фестивал на изкуствата „Морско конче” получи Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“. Фестивалът ще се проведе от 30.06-05.07.2013 в Обзор. С два танца от последната постановка – „Приказна галерия“, заминават 12 танцьори заедно с художествения си ръководител Маня Николова. Пред публиката и журито в слънчевия морски курорт те ще покажат финалният танц от спектакъла, в който са съчетани класически балет, брейк и попинг, както и танцът на трите балерини.

balet1
Организатори на фестивала са Сдружение”Обзор Арт”, Фондация „Артист”, „Гит Травел”ЕООД. Той се провежда под патронажа на Община Несебър и Кметство Обзор, с подкрепата на Министерство на културата.
Фестивалната програма включва концерти в Обзор, изложби, творчески срещи, кръгли маси, творчески работилници. В свободното време организаторите предлагат развлекателни програми: занимания по интереси, екскурзии, дискотеки, провежда се конкурса „ Мис и Мистър Фестивал”, фестивална олимпиада.
Участниците се състезават в пет възрастови групи в различни раздели: танцово, вокално, инструментално, театрално, цирково и естрадно-спортно изкуства, художествено творчество.

balet2
В категорията, в която ще се състезават участниците на „Съгласие 1869“, журито ще оценява сценичност, пластика, костюм, реквизит, култура на изпълнението, композиция,подбор и съответствие на музикалния и хореографския материал, художествено оформление.
На тържествена церемония ще бъдат обявени резултатите от конкурса. Във всяка възрастова група, във всяка номинация се присъждат звания с връчване на приза „Морско конче” и съответстващите дипломи : „Гран При”, Лауреат І, ІІ, ІІІ степен, Дипломант І, ІІ, ІІІ степен, материални награди от организаторите, журито и спонсорите, специални награди за участниците и техните ментори.
Текст и снимки – читалище „Съгласие”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: