17 малки шахматисти от ЦДГ „Чучулига“ на турнир в СКШ „Плевен 21“

10.06.2013 12:47

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 6 юни, за единадесета поредна година, най-малките привърженици на шахматната игра от Целодневна детска градина “ Чучулига“ играха турнир пред погледите на своите родители. Децата от предучилищна група на Централата и Филиала на детското заведение демонстрираха шахматните си умения, ръководени от своята първа треньорка – директорката Венета Лукова. През цялата учебна година малчуганите усвояваха тайните на древната игра в директорския кабинет на своята градина, очаквайки с нетърпение предстоящата надпревара. Близо два часа децата местеха фигури в залата на бул. Скобелев, без да се смущават от непознатата им обстановка.
Главен съдия на срещите беше мс Христинка Илиева, треньор в СКШ „Плевен 21“, а неин помощник – 9 годишният Валентин Митев, състезател на клуба и бивш възпитаник на детската градина.
Малките шахматисти бяха разделени на 4 групи, като играха на принципа всеки срещу всеки. Победителите бяха убедителни, те спечелиха всичките си партии. Това са Кристиан Милев, Мартин Хицовски, Цвети Янкова и Моника Дерекова. Всички участници бяха наградени с грамоти, шахматни списания и специални завети, написани от директорката Венета Лукова, в които тя ги насърчава да продължават да обичат шахматната игра и да се усъвършенстват в нея.
Безспорен факт е успешното сътрудничеството между СКШ „Плевен 21“ и ЦДГ „Чучулига“, вече повече от десет години. Голяма част от елитните състезатели на плевенския клуб са се обучавали именно в това детско учебно заведение. Затова в края на турнира треньорката покани всички желаещи да се включат в лятното шахматно училище, което преди дни стартира в клуба.. През цялата ваканция на децата ще се предостави възможност да участват в интересни занимания, тренировки и надпревари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: