Плевенски художници с изложба във Виена

10.06.2013 13:19

vien2

Българският културен институт „Дом Витгенщайн” във Виена информира за откриването на изложба на плевенските художници Иван Велчев и Мирослав Минчев. То ще бъде на 18 юни, вторник, в Kellergalerie, а името на експозицията е „Тържество на цветовете”. Ето как са представени нашите автори:
Иван Велчев е роден в Плевен. Има многобройни самостоятелни изложби в България и чужбина – Белгия, Германия, Полша, Франция, както и участия в съвместни изложби и биеналета. Последното му участие е в Cite des Arts в Париж през 2013 г. В момента работи и като куратор в галерия „Илия Бешков” – Плевен. Член е на съюза на българските художници.
Мирослав Минчев е роден във Велико Търново. През 1985 г. завършва училището за приложни изкуства в Трявна. През 1992 г. завършва университета „Св.Св.Кирил и Методий” във Велико Търново в областта на изящните изкуства, специалност „графика”. Има участия в многобройни изложби в България и чужбина. В момента е директор на галерия „Илия Бешков” – Плевен.

vien
Плевен за Плевен припомня един любопитен факт, убягнал от вниманието на широката културна общественост в Плевен: двамата живописци, преди няколко месеца, бяха подали своите документи за членство и в Дружеството на журналистите в Плевен. Както се казва – на приетите – честито!

снимки – страница на „Дом Витгенщайн” във Виена

#тагове:

НАЙ-НОВИ: