Форум на световно ниво в Медицински университет – Плевен

06.06.2013 10:39

gorchev4

Тази година се навършват 5 години от въвеждането и развитието на роботизираната хирургия в България от проф. д-р Григор Горчев и неговия екип. По този повод днес в Плевен стартира традиционният, ежегоден форум по роботизирана хирургия с практическа част и международно участие в Телекомуникационния ендоскопски център.

gorchev2
В него участват водещи специалисти от България, Румъния, Гърция и Италия, за да споделят своя опит в роботизираната хирургия . Проф. Григор Горчев откри събитието и изнесе лекция за напредъка на плевенския екип в роботизираната гинекологична хирургия. Той бе и приятно изненадан от колегите си с оргинален плакет за усилията и приноса му в роботизираната хирургия, връчен от ректорът на МУ Плевен проф. Славчо Томов.

gorchev1
Специален гост на събитието тази година е италианският хирург проф. д-р Енрико Виза, онкогинеколог от известна клиника в Рим, който ще участва като модератор в сесиите „Хирургия на живо”, както и ще изнесе пленарна лекция пред участниците на 7 юни от 12.00 ч в зала „Амброаз Паре”. По време на семинара за поредна година в Телекомуникационния ендоскопски център – Плевен ще бъде демонстрирана роботизираната система da Vinci Si – робот с две конзоли от най-ново поколение, даващ възможност за обучение и участие на двама хирурзи по време на операцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: