Вече и в Плевен работи офис на Информационен център „Европа Директно“

06.06.2013 6:48

toni10

На 5 юни в сградата на Областна администрация-Плевен бе официално открит офисът на Информационен център „Европа Директно“ – Плевен. Събитието, което започна с Химна на Европа в изпълнение на децата от хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска, уважиха съветникът по „Информация и комуникация“ към Европейската комисия – Петър Нацев и изпълняващият длъжността областен управител на област Плевен Тошко Гетов.

toni9
Целта на „Европа Директно“ е да помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз, да съдейства за засилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция, чрез организиране на събития и дискусии и да предоставя възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.

toni5
„Европа Директно“ е едно голямо предизвикателство за нас, но това е и една сбъдната мечта и от създаването си през януари до този момент, центърът е направил първите си стъпки, за да създаде мрежите, на които ще разчита занапред, а именно – мрежите от читалища, координатори – доброволци, неправителствени организации и местна власт. Зная, че ни предстоят много трудности и предизвикателства, но аз изключително разчитам на ентусиазма и вдъхновението на моя екип“. Това заяви при откриването изпълнителният директор на Сдружение „Плевенски обществен фонд – Читалища“ Даниела Димитрова.

toni7
Екипът на сдружението ще администрира дейностите на Информационния център в Плевен, кайто е един от 13-те, функциониращи на територията на страната. Близо 500 са те на територията на Европейския съюз.
В присъствието на представители на училища, читалища и общински администрации от област Плевен, на откриването бяха връчени и наградите от първия детски конкурс за рисунка „Моята Европа“, организиран от „Европа Директно“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: