4 пиеси представя Детската театрална студия на сцената на ДКТ „Иван Радоев”

05.06.2013 6:20

iva

Детската театрална студия при драматично-куклен театър „Иван Радоев“ с ръководители Ива Николова и Адриан Филипов представя четири заглавия през този творчески сезон. Първото от тях – „Грешката да си жив” от Алдо де Бенедети е за възрастни и в нея играят повечето от най-големите деца на студията. Втората пиеса е „В дъжд и във вятър пак на театър” по Недялко Йорданов. Музиката е на Ангел Бешев , а режисьори на спектакъла са Яна Алексиева и Даяна Филипова. В нея участват 12 и 13- годишните актьори на студията. Премиерата е на 14 юни от 19 часа и на 15 юни от 17 часа.
На 18 и 19 юни Студията ще представи пиесата „Балкани, вдигайте се в небесата” – една компилация по разкази на Чудомир, която носи характерния за автора специфичен езиков израз, стилистиката и образност.
В края на този месец е премиерата на четвъртото заглавие – „Златни приказки” по А.С. Пушкин. В пиесата участват малките актьори на арт-школата – от 5 до 12- годишни. Сценичната версия е дело на Дария Горанова, а музиката на Робертино Горанов. Пиесата ще се играе на 24 и 25 юни от 17 часа на камерната сцена на ДКТ „Иван Радоев“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: