Уставът на БСП – начини на /зло/употреба в Плевен

05.06.2013 13:19

Във връзка с решението, взето на заседание на Областния съвет на БСП – Плевен (на 03.06.2013 г.) за Областен и зам.-областен управител на област Плевен и оспорваното решение от Общински съвет на БСП – Плевен, Младежкото обединение към Областен съвет на БСП – Плевен излезе със декларация, подкрепяща кандидатурата на Мирослав Михайлов, информират от Пресцентър на Областен съвет на БСП в Плевен.

bsppleven

ДЕКЛАРАЦИЯ
от Областен Съвет на МО в БСП Плевен

Уважаеми другарки и другари,

На проведеното заседание на Областен Съвет на МО в БСП Плевен на 04.06.2013 г. бяха обсъдени тревожните за нас процеси на открита и остра конфронтация, които текат от месеци между плевенската общинска организация и другите общини от областта. Като трайно негативна тенденция се утвърждава оспорването и отхвърлянето на решения от страна на представителите на Общински съвет на БСП – Плевен по отношение на взети по легитимен начин и при утвърдени процедури такива на вече минало заседание на Областния Съвет.
На последното заседание на Областния Съвет на БСП Плевен, при наличието на кворум и с присъствието на представители от всички общини от областта, бяха утвърдени с необходимото мнозинство кандидатурите на Мирослав Михайлов за Областен управител и Чавдар Велинов за зам. областен управител на област Плевен. В процеса на номиниране, обсъждане и гласуване на кандидатурите участваха всички присъстващи на заседанието членове на ОблС на БСП Плевен, включително и на община Плевен.
Веднага след приключване на заседанието на Областния съвет бе свикано извънредно заседание на ИБ на ОбщС на БСП Плевен, на което остро и неоснователно бяха осъдени взетите решение и гласуваните с мнозинство процедури в областния съвет.
Ние, членовете от ОблС на МО в БСП Плевен, призоваваме за спазване на уставните норми и зачитане на демократично взетите решения от всеки легитимен орган в БСП.
Убедени сме, че е недопустимо да се игнорират номинациите на малките общински организации от областта, за да се наложи определена кандидатура чрез оспорване и явно незачитане на взети вече решения.
Заставаме твърдо зад утвърдените от Областния съвет Плевен кандидатури за Областен и Заместник областен управители в Плевен на Мирослав Михайлов и Чавдар Велинов.
Считаме, че регионалните проблеми и различия следва да се дискутират и решават на място в съответната областна организация, а не да се търси на всяка цена желания резултат чрез подкрепа от страна на националното ръководство на Партията. Къде остават принципите за представителство в нашата партия? Зачита ли се все още волята, гласа и най-вече изборните резултати, постигнати с активната работа на всеки редови член? Нека в условията на политическа криза и нестабилно гражданско общество се консолидираме и покажем, че обществените и политически интереси са над личностните!
Надяваме се да покажем, че Устава на Българската Социалистическа Партия важи в еднаква степен и се спазва от всички!

04.06.2013 г. ОБС на МО в БСП Плевен
Забележка: Публикуваме материала без съкращения и редакции! Заглавието е на редакцията! Снимка – архив
Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: