Нови възможности в Европейската година на гражданите

05.06.2013 5:51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ОИЦ – Плевен проведе информационна среща в Народно читалище „Съзнание 1894“ с. Асеновци, община Левски. Това събитие е част от инициативата на ОИЦ – Плевен да предоставя информация на широк кръг потребители от различни населени места и социални групи. На срещата бяха представени отворени процедури по оперативните програми и акценти от новия програмен период, а също така повече от 30 участника получиха видео- и информационни материали за ЕС.
По време на дискусията директорката на ОУ „Христо Ботев“ Ваня Толева разказа за успешно финализирания проект на училището ”Заедно за по-добро бъдеще” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система“. „Този проект е реализиран в партньорство с читалището – домакин на информационната среща“, с гордост отбеляза Петранка Стефанова – негов секретар, “и ние сме готови да споделим своя успешен опит“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Участниците в срещата задаваха въпроси за мрежата от 28 – те информационни центрове, за напредъка по оперативните програми и за предстоящия програмен период, като изразиха надежда, че през него ще има повече възможности за малкия бизнес и за младите специалисти и в най-малките населени места, информират от ОИЦ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: