„Приказна галерия” – един празник в читалище „Съгласие”

04.06.2013 12:36

saglasie3

Над сто възпитаници на Балетната школа и Балетното студио при читалище „Съгласие” бяха горещо аплодирани от препълнената зала „Емил Димитров” в понеделник вечер. Като „Културното събитие на годината” определи жена от публиката финалното представление на спектакъла „Приказна галерия”.

saglasie1

От премиерата на 26 март – до сега, пред стотици плевенски деца беше разкрита тайната на фотографията – основната тема на спектакъла, но най-вече те почувстваха магията на танца. Постановката е на актьора Христо Домусчиев – Бебо (в ролята на разказвача), хореографията е дело на Маня Николова, художник е Иван Велчев – Йово, репетитор – Валя Козовска, и корепетитор – Илина Павлова. Участва цялото балетно студио на Школата – 23 момичета, 7 момчета от НУИ „П. Пипков“ и трима танцьори от брейк формация „Ефект”. Помощничките на разказвача са Валерия и Ивана и техният кавалер – Михаил. В заключителния спектакъл по традиция се включват всички възпитаници на Балетната школа. С танци и костюми, които тематично допълват тези на каките, малките балерини, направиха своята първа премиера на голямата сцена.

saglasie2

Най-малките от тях са само на три години, но нито за миг не се смутиха от светлината на прожекторите и бурните аплодисменти, с които ги поздрави публиката. В гала спектакъла своя последен танц – изненада, поздрав и сбогуване, представиха и трите абитуриентки на Студиото – Емили, Кристин и Симона. След финала – цветя, аплодисменти и очакване за нови срещи. Най-малките балерини получиха своите свидетелства за отлично представяне по време на творческия сезон и шоколад с пожелание за сладка и забавна ваканция до 1 октомври, когато отново ще се съберат в балетната зала.
Снимки и текст – читалище „Съгласие”, заглавие – Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: