Поети и писатели гостуваха в СОУ „Иван Вазов” – Плевен

01.06.2013 12:38

pisateli

На 29 май в зала „Европа” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен се проведе среща на учители и ученици от училището с поети и белетристи от Русия, Албания, Гърция и Сърбия. Събитието се провежда в рамките на деветата Международна писателска среща „Побратимени светове, 2013”, под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков.
Гостите бяха приветствани от директора на училището Димитър Митев. След това ученици от шести, седми и единайсети клас поздравиха участниците в срещата с песни и стихотворения, изпълнени на руски език. Лалка Павлова, председател на Сдружение „Дружество на писателите” – Плевен, представи гостите: от Албания – Вангелис Зафиратис и Бардил Малики, от Гърция – Ники Раити и Теодорос Канаварис, от Русия – Евгения Титова и Светлана Наумова, от Сърбия – Даринка Крстич, Деян Джорджевич, Саша Рангелович и Братислав Петрович.

pisateli2
Всеки от тях прачете свои творби на роден език, след което и в превод на български. В края на срещата гостите подариха свои творби на училищната библиотека. Госпожа Павлова също подари на училището своя книга и творби на плевенски автори. На всички гости бяха подарени по няколко броя на училищния вестник „В@з Буки Веди”.

Информация и снимки: СОУ „Иван Вазов” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: