ОИЦ-Плевен и община Белене – партньорство с продължение

29.05.2013 18:14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Партньорството ни с ОИЦ – Плевен е един от успешните ни проекти и ние възнамеряваме да го продължим и през следващия програмен период“ – с тези думи откри информационната среща в Белене Секретарят на общината Яна Илиева. Тя сподели, че община Белене е изключително активна в процеса на усвояване на евросубсидии като в момента реализира няколко важни проекта: „Димум – античната митница на България“ по Оперативна програма Регионално развитие Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Мярка 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура“ на обща стойност1 867 974,50 лв., „Мерки за предотвратяване на наводнения в гр.Белене“ на стойност 697 684,74 лв., по Оперативна програма Регионално развитие, Приоритетна ос 4: „Местно развитие и сътрудничество”, Мярка 4.1: „Дребномащабни местни инвестиции”, „Подкрепа за достоен живот“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ на стойност 151 986лв., “Ново начало – от образование към заетост” – на стойност 5 668лв. по ОП РЧР и „Нов избор – развитие и реализация“ по ОП РЧР на стойност 335 850лв.
Община Белене участва като партньор в още два проекта по ОП „Околна среда и води“ и освен това има спечелен проект по същата програма за частично изграждане на канализационна мрежа с ПСОВ на стойност повече от 42 милиона лева“, сподели г-жа Илиева
На срещата присъстваха общински служители, кметове на кметства, ръководители на културни и образователни институции и представители на микро и малки предприятия. Те бяха запознати с основните приоритети на новия програмен период от Йонка Янакиева – управител на ОИЦ – Плевен и отворените процедури по Оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“ от Иваничка Мусова – експерт „Комуникация и информация“.
Присъстващите проявиха интерес и по възможностите за финансиране на неправителствения сектор, които се предвиждат за новия програмен период. В състоялата се дискусия участниците изказаха надежда, че новите оперативни програми ще бъдат с облекчени процедури за кандидатстване и отчитане и ще се прилага успешно интегрирания подход при подготовка на проектни предложения, като очакват и повече възможности за стартиращи предприятия от селските общини.

Информация и снимки – ОИЦ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: