Глобалният свят не е клише!

29.05.2013 13:48

На пресконференция в община Плевен баха представени днес участниците в Деветото издание на Международната писателска среща “Побратимени светове”. Организатори на творческата проява са Община Плевен и Дружеството на писателите в нашия град.

pisateli1
„Хората на изкуството от една страна отразяват света, в който живеем, но в същото време проектират и онзи свят, който трябва да излезе от здрача, и представят този всемир, в който сме призвани да живеем. Тук няма идеологически и политически бариери – глобалният свят не е клише и аз съм убедена, че вие и занапред ще продължите да извеждате на преден план това, което ни обединява, а не това, което носим като предразсъдъци от миналото”, заяви на официалното откриване на форума директорът на отдел „Образование и култура” Йонита Иванова.

pisateli2
Поетите и писателите, участници в “Побратимени светове”, представи председателят на Дружеството на писателите в Плевен Лалка Павлова. През тази година в срещата участват „посредници на словото” от Албания, Гърция, Русия и Сърбия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: