ОИЦ – Плевен отчете успешна информационна и консултантска кампания

23.05.2013 13:40

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура, се събраха журналисти и представители на културни и просветни институции в конферентната зала на ОИЦ – Плевен.

oiz1
Йонка Янакиева – управител на Центъра запозна присъстващите със свършеното през изминалата част от годината. ОИЦ – Плевен проведе 8 информационни събития с общо около 300 посетители, като постигнатия процент на удовлетвореност от страна на участниците в събитията е 95%. На място офисът е бил посетен от около 600 потенциални бенефициенти, които са търсели информация относно възможностите за финансиране на свои идеи и дейности чрез Структурните и Кохеионния фонд на ЕС. Издадени са 5 броя на месечния информационен бюлетин, подготвян от екипа на ОИЦ – Плевен, който е 15 пореден брой от 1 февруари 2012 г.
В своята дейност ОИЦ – Плевен работи в партньорство с различни институции– община Плевен, Европа директно – Враца, Немско посолство на Германия в България, Агенция по Заетостта – Ловеч, читалища от областта, Областна Управа – Плевен, Плевенски обществен фонд „Читалища“ и банковите институции, опериращи с финансовия инструмент Jeremie (Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия). Реализираха се разнообразни инициативи за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, в които се включиха представители от всички целеви групи.
По данни от ИСУН / Информационна Система за Управление и Налюдение/ в момента за област Плевен има регистрирани 43 договора за изпълнение на проекти по Оперативните програми с 28 бенефициенти – това са общини, НПО и бизнес, на обща стойност 118 702 455 лева. Само за 2013 година има 7 регистрирани договора със 7 бенефициенти. Това са проекти по ОП РЧР по процедура „Насърчаване на стартирането на проекти за развитие на самостоятелна стопанска дейност“ Компонент 1. Общата им стойност е 138 839лева.
Актуалните възможности за финансиране със средства по Оперативните програми са насочени към бизнеса:
Процедура„ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА“ по ОП „Конкурентоспособност“ с краен срок – 10.07.2013г.
Основната и цел е да се повиши ефективността и конкурентоспособността на българските предприятия чрез предоставяне на подкрепа за внедряване на иновативни продукти (стоки или услуги) и процеси с потенциал за успешна пазарна реализация.
Процедура „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗЕЛЕНА ИКОНОМИКА“ по ОП „Конкурентоспособност“ с краен срок: 31 октомври 2013г.
Основна цел: Енергоспестяване

oiz2

От юли ОИЦ – Плевен стартира втори цикъл информационни събития, по време на които експертите ще запознаят потенциалните ползватели на финансовите средства от ЕС с новите оперативни програми.
ОИЦ – Плевен благодари на своите партньори – журналисти, редактори и репортери от в. Посоки, в. Посредник, в. Форум, радио Плевен, информационните сайтове Дарик news, информационните сайтове plevenzapleven, InfoPleven; представителите на Европа Директно – Плевен, Център за работа с деца, Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Арт Център, Плевенски обществен фонд “Читалища“, МИКЦ Интелект, Община Плевен и Общински съвет Плевен и им желае светъл празник!

Информация – ОИЦ-Плевен, снимки – Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: