Двама съветници станаха депутати. Две партии остават временно без председатели на групи.

19.05.2013 18:39

vlado

Станаха ясни избраните народни представители от 15-ти Плевенски МИР в Четиридесет и второто Народно събрание. От решението на ЦИК научаваме, че водачът на листата на „Коалиция за България”, Стефан Данаилов, заявява, че желае да остане избран отлистата в 15 МИР – Плевен. Освен него депутати от Левицата стават областният лидер на БСП – Васил Антонов, общинският председател на партията – Любомир Петков и кметът на Белене Петър Дулев.
От трите места, които ГЕРБ спечели в областта, още след обявяването на мандатите имаше яснота около първите две позиции, а именно – председателят на 41-ото Народно събрание – Цецка Цачева и Пламен Тачев. Третият в листата на ГЕРБ, бившият транспортен министър Ивайло Московски, който водеше в 23 МИР – София, е заявил, че желае да остане избран от столицата. Така като трети депутат от ГЕРБ влиза общинският съветник и шеф на Инспекцията по труда Владислав Николов.
Третата въпросителна около депутатските места в Плевенски МИР бе свързана с „Атака”, чийто водач на листата тук – Явор Нотев, бе първи и в 24 МИР – София. Нотев е декларирал, че желае да остане народен представител от листата на партията на Сидеров в нашия град. Списъкът от девет мандата за Плевенско допълва кандидатът на ДПС Митхат Метин.
Така в местния парламент в Плевен ще влязат двама нови съветника от БСП и ГЕРБ, като двете партии ще изгубят най-активните си представители в Общинския съвет, които са и съответно председатели на групи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: