Какво става в Спартак и ще го има ли изобщо отборът на Плевен?

10.05.2013 7:54

Днес, само ден след като стана ясно, че Спартак окончателно изгуби шансове да се класира за „А” група, пред нас, най-верните привърженици на отбора, стои друг, много по-важен въпрос:
Какво става в Спартак и ще го има ли изобщо отборът на Плевен?, написаха на 9 май в Отворено писмо да ръководството на клуба привържениците на ПФК „СПАРТАК 1919” от фенклуб „ВИНАГИ ВЕРНИ”.

spartak

През последните седмици в общественото пространство в града се носят слухове за лошо финансово състояние на клуба, натрупани задължения към футболисти, служители и други страни, а дори и такива за отклоняване на средства от клубната каса. Тези слухове междувременно бяха подкрепени и от отказа на футболистите да тренират в най-важната част от първенството. В същото време ръководството продължи да обещава „А” група и да уверява, че Спартак е финансово осигурен и го очаква светло бъдеще. То, както добре знаем, официално се свързва с продължаващия да бъде твърде мистериозна фигура руския собственик Арсен Елбекян. А този факт няма как да внася спокойствие сред привържениците, които искат да са сигурни в съществуването и развитието на Спартак, пише в писмото.

Феновете задават следните въпроси към ръководството на ПФК „СПАРТАК 1919” АД – Плевен в лицето на Председателя на Съвета на директорите Кирил Тодоров и на адвокат Димитър Димитров:

1. Има ли финансови проблеми в Спартак и натрупани задължения към различни страни – футболисти, служители, институции, фирми?

2. Как ще бъдат опровергани слуховете, че обявеният месечен бюджет за Спартак в размер на 60 000 лв. не достига в пълен размер до клубната каса?

3. Какви са плановете на настоящото ръководство за бъдещето на Спартак след като поставената от него цел класиране в „А” група явно няма да бъде изпълнена?

4. Как точно стои въпросът с базата и в частност със стадион „Плевен”?

5. Защо не се обръща внимание на ДЮШ на Спартак?

Смятаме, че не само ние, а и цялата плевенска футболна общественост заслужава да получи отговори на тези въпроси в най-кратък срок, с нужната точност, яснота и изчерпателност. Намираме за наложително това да се случи не чрез мнения в интернет форуми или интервюта в медиите, а чрез специално насрочена пресконференция. Мислим, че на нея е редно да присъстват и изпълнителният директор на Спартак Ангел Бончев, старши-треньорът Стефан Колев и футболисти от отбора.

Нека не забравяме, че Спартак е една от най-ярките емблеми на град Плевен и никой не стои над името и традициите на клуба!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: