Как да предпазим дома си от крадци на Великденските празници

30.04.2013 8:22

kradli

Крадците атакуват в почивните дни. По Великден много семейства планират да напуснат града, заминават на гости, отиват на екскурзия или в друго населено място. Това добре се знае и от извършителите на престъпления. През почивните дни жилищата са най-уязвими.
Криминалистите препоръчват да направите домовете си трудни за проникване от недобронамерени лица. Ако имате възможност обезопасете прозорците с капандури или щори. В никакъв случай не ги забравяйте отворени, защото това е открита покана за крадците. Едно от най-важните неща за сигурността на всеки дом е входната врата. Добре е вратата да е метална, здрава, тежка и масивна, тогава един ритник няма да е достътачен за проникване в жилището ви. Пълната с брошури и сметки пощенска кутия винаги подсказва, че апартаментът е празен.
Разбирайте се със съседите си и не водете дребни враждебни битки, а си помагайте взаимно. Ако крадци успеят да проникнат у вас има шанс съседите да са тези, които спрат кражбата, обаждайки се в полицията. Карайте всички от входа да затварят общата входна врата. Помолете съседите да наблюдават дома Ви и не оставяйте ключове на лесто достъпни места.
Ако имате възможност не дръжте големи суми пари или ценности, както и скъпи предмети в дома си, съветват от Пресцентър на МВР-Плевен.
Предупреждаваме хората да бъдат предпазиви и на улиците. Да се пазят от джебчии по време на богослуженията в храмовете, при пазаруване в магазините и когато пътуват в градския транспорт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: