Първи турнир от веригата „Купа Евроинс 2013“

29.04.2013 7:14

chah1

На 27 и 28 април в клуба на бул. „Скобелев“ се проведе първият турнир от веригата „Купа Евроинс“, която вече 5 години се провежда в Плевен с финансовата подкрепа на ЗД „Евроинс“ АД – Агенция Плевен. В състезанието се включиха 19 състезатели в група „А“ и 7 малки шахматисти в грула „Б“.
В група А за първото място се конкурираха най-добрите състезатели на СКШ „Плевен 21“, юношите Анатоли Атанасов и Дарио Дерешки. Спорът се реши в последния кръг, в който Дарио спечели своята партия срещу ветерана Николай Ненчев и с 6.5 точки стана победител в турнира. След реми в последната си партия държавният шампион по класически шах от 2013 г. Анатоли Атанасов събра 6.0 точки и се класира втори. На трето място с 4.5 точки се нареди Мартин Петков.
Наградата до 14 години получи Владимир Върбанов, с актив от 4,5 точки. Михаил Кирков се класира първи до 10 години с 3.5 точки. Второкласникът от ГПЧЕ продължава силните си изяви след като в началото на месеца стана държавен шампион по ускорен шах и блиц.

shah2
В група Б първото място извоюва Емил Найденов с пълен актив 6 точки от 6 кръга. Той спечели правото от следващия турнир да играе в група А. Втори се нареди шестгодишният Пламен Василев с 4.5 точки. За третото място се пребори Биляна Михова – 3.5. Победителят получи купа с формата на шахматен офицер. Призовата тройка бе наградена с грамоти и шахматни книги. Турнирът важи за българско ЕЛО, което ще даде възможност за повишаване на рейтинга на успешно изявилите се шахматисти.
На състезателите от СКШ „Плевен 21“ предстои участие в Национална купа „Търновска царица“ и открит мъжки турнир „Стара столица“ във Велико Търново от 30 април до 6 май 2013 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: