ОИЦ-Плевен срещна бизнеса и банковия сектор

26.04.2013 7:12

oiz

Информационна среща с представители на малки и средни предприятия и банки организира Областен информационен център – Плевен. Срещата се проведе на 25 април 2013 г. в Арт – център Плевен с активното съдействие на община Плевен.
Целта на събитието бе да се представят пред бизнеса възможностите за финансиране на техните дейности чрез средства по финансовия инструмент Jeremie (Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия), който се реализира чрез търговските банки. Повече от 40 представители на фирми от Плевен и региона имаха възможност да се запознаят в детайли с инструментите за гарантиране, дългово и дялово финансиране. Холдингов Фонд „Джереми България“ ЕАД управлява средства в размер на 563 млн. евро. От тях 199 млн. евро са публични ресурси, осигурени от ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“, а останалата част са частни ресурси, набрани от банките и дружествата – финансови посредници.
В първата част на срещата Управителят на ОИЦ – Плевен Йонка Янакиева презентира актуалните възможности за финансиране по Оперативните програми и предстоящите до края на настоящия програмен период. Представители на банките – насочиха вниманието на присъстващите към специфичните особености на банковите продукти, подпомагащи малкия и среден бизнес. На импровизирани работни ателиета, във втората част на събитието, участващите бизнесмени получиха чрез директни контакти конкретна и съобразена с техните изисквания и нужди информация от експертите на банките.
И бизнесът, и банките изразиха изключително задоволство от събитието и изказаха надежда, че в скоро време ще се срещнат отново на събития, организирани от ОИЦ – Плевен, за да споделят вече свои успешно реализирани проекти.
Информация на ОИЦ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: