Забрави изборите и политиката! Ела утре в ХГ „Илия Бешков” в Плевен!

25.04.2013 20:19

fodar1

Международното биенале „Фодар” се открива на 26-ти април, петък, в ХГ „Илия Бешков”. Главният „виновник”за това престижно за Плевен и България събитие – Антоан Божинов успя, заедно с подкрепата на Община Плевен, да го направи за 8-ми пореден път. Успя, благодарение на ината си и любовта към Плевен. Успя, благодарение на помощта на неговите студенти от Нов Български Университет – единствените, спазили регламента на Община Плевен, за лепене на плакати само на регламентирани места. Успя, заедно с уредниците от домакина ХГ „Илия Бещков”.
В петък всички ценители на изкуството на фотографията ще бъдат в галерията. Часът на откриването е 18.30. Останалото е възможност поне за час да се пренесем в света на изкуството на фотографията, обръгвайки делника на изборите и страстите около тях.

antoan
Какво ще видим: 316 снимки на 31 автора, селектирани от авторитетно жури. Участниците от Русия и Франция. За първи път във форума се включват и фотографи от Австралия и Мозамбик.
Темата на „Фодар” тази година е „Глокализация” или отношението глобално – локално. Както вече Плевен за Плевен писа, за участие в международния форум свои творби са изпратили над 200 автора от 37 страни. „Вече няма случайни участници. Всички са се запознали предварително с регламента за участие и са спазили изискванията”, кометира Антоан Божинов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: